Näyttelyinfo

ILMOITTAUTUMINEN
 
Eläimet ilmoitetaan sähköpostitse. Viestissä ilmoitetaan eläimen/eläinten tiedot seuraavassa järjestyksessä:
eläimen laji

virallinen nimi
sukupuoli
ikä kk.pp
rotu/turkkimuunnos väri kuvio
kasvattaja
omistaja

Esimerkiksi:
Syyrianhamsteri
Hamsulan Nöpö
uros
05.23
pk samppanja laikukas
Hanna Hamsterikasvattaja
Onni Omistaja

Mikäli et ole varma eläimen väristä, voit laittaa sen perään kysymysmerkin, jolloin tuomari korjaa värin, mikäli se on virheellisesti merkitty. Rotu ja väri eivät kuitenkaan ole pakollisia tietoja, joten niistä ei kannata huolestua. Tärkeimpiä tietoja ovat laji (että ilmoittautumisten vastaanottaja tietää onko kyseessä kani, marsu vai kenties gerbiili, jos kyseessä on useamman lajin näyttely), sukupuoli, ikä ja nimi. Jos eläimellä on virallinen kasvattajan antamana nimi, käytäthän ilmoittauessasi sitä, etkä vain eläimen kotikäytössä olevaa lempinimeä.

Ulkomuotoluokkaan ilmoittautuessa kirjoitetaan lisäksi vielä ne tiedot, jotka eläimen oma lajiyhdistys ulkomuotoluokkaan vaatii (esim. rekisterinumero, kasvattaja, eläimen vanhemmat).

Joissakin näyttelyissä on myös jälki-ilmoittautumismahdollisuus korotetulla hinnalla näyttelyaamuina, mutta aina näin ei ole. Viimeisen mahdollisen ilmoittautumispäivän löydät aina näyttelykutsusta. Näyttelykutsusta näet myös mm. mihin osoitteeseen ilmoittautumiset lähetetään sekä ilmoittautumishinnat ja käytettävän tili- ja viitenumeron.

Kuitti maksusta lähetetään näyttelyilmoittautumisten yhteydessä. Mikäli kuittia ei ole toimitettu ilmoittautumismääräaikaan mennessä, on eläimestä maksettava 10 euron ilmoittautumismaksu näyttelyaamuna käteisellä näyttelyn infopisteeseen riippumatta siitä, onko ilmoittautumismaksu maksettu ennakkoon. Väärinkäytösten ehkäisemiseksi kuitteja ei oteta vastaan näyttelypäivänä infossa.

Eläimen rekisterinumeron näet yleensä sen sukutaulusta. Jos olet ostanut eläimen kasvattajalta, se luultavammin on laitettu kyseisen lajin rekisteriin ja saanut tämän numeron. Aina näin ei kuitenkaan ole – joillakin lajeilla rekisteröinti on mahdollista vasta, kun eläin on saavuttanut tietyn näyttelymenestyksen. Pet-luokkaan rekisterinumero ei ole välttämätön, mutta ulkomuotoluokkaan se yleensä vaaditaan. Lisätietoa rekisteröinnistä löydät eläimesi lajiyhdistyksen kotisivuilta.


KULJETUS

Eläimet tulee tuoda näyttelypaikalle kuljetusboksissa eikä niiden omassa häkissä. Kuljetuslaatikossa tulee olla puhtaat kuivikkeet sekä kosteaa tuoreruokaa, eikä siinä saa olla keraamista ruokakuppia tai painavaa pesämökkiä, jotta kuljetettavalle eläimelle ei kävisi mitään kuljetuksen aikana, jos mökki tai kuppi menisi nurin. Kääpiöhamsterille suojaksi käy esim. wc-paperirulla ja syyrianhamsterille iso kasa talouspaperia. Marsuilla ja kaneilla täytyy olla heinää koko ajan saatavilla.
Esimerkiksi hamstereille, gerbiileille ja hiirille käytetään kuljetukseen yleisesti ns. geo- tai faunabokseja. Marsuille ja kaneille taas käyvät hyvin ns. kissankuljetusboksit.


YLEISTÄ

TuTa:n näyttelyissä käytetään lajiyhdistysten arvostelukaavakkeita ja -perusteita.

Hamsterien kuljetusbokseissa ei saa olla näkyvillä eläimen eikä omistajan nimeä, koska tuomari arvostelee eläimet ilman näitä tietoja.

Tuomarin arvosteluun ei saa yrittää vaikuttaa, ethän siis kommentoi mitään mitä tuomari kesken arvostelun lemmikistäsi mahdollisesti sanoo. Hamsterien kohdalla on suotavaa, että omistaja ei tule oman eläimensä arvostelun kohdalla seisomaan tuomarin pöydän viereen ja näin ollen paljasta arvostelussa olevan eläimen omistajaa tuomarille.